Álmoskönyv

"Nincsen rossz álom. Mert amikor álmodunk: azt jelenti, hogy még élünk. A halottak nem álmodnak, mert hiszen ők már mindent tudnak. Tehát a legrosszabb álom sem jelenthet egyebet, mint azt, hogy nem léptük át a halál néma kapuját; tennivalónk, elfoglaltságunk van a földön." "Álom: játék, mint az élet... Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is."

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

ájulás (1) albérlet (2) almalé (1) álom (2) álomszerű (2) álomvalóság (1) álomvilág (1) autó (3) babák (2) balaton (1) ballagás (1) bálna (1) barátok (3) betűk (1) bicikli (2) boci (1) buli (1) busz (2) címerezés (1) coldplay (1) csajok (1) család (12) csók (2) elveszés (1) erdő (2) fagylalt (1) farm (1) farsang (1) festék (1) fix (1) gazda (1) gumicukor (1) gyerekek (2) gyógyszer (1) hajó (1) halál (3) harry (1) has (1) hátizsák (1) heppiend (1) hercegnő (1) híd (2) hiphop (1) írás (1) iskola (1) ismerősök (2) joe (1) józsef attila (1) judo (1) jurta (1) kajak (1) kakas (1) kapuvár (1) karácsony (1) kártya (1) katona (1) keringő (1) kiábrándulás (1) királyi (1) kirándulás (1) kísértetkastély (1) kispál (1) kispolszki (1) kognitív (1) koncert (1) könyvtár (1) koszorú (1) középkor (1) kukorica (1) latin (1) lebegni (1) létra (1) lopás (1) lóverseny (1) macska (1) mcdonalds (1) medve (1) megcsalás (1) megmentés (1) méreg (1) mézeskalács (1) mohács (1) nápolyi (1) napszemüveg (2) németfiú (2) nemez (1) nyár (1) osztálytársak (1) óvodások (1) párna (1) pécs (1) pocsolya (1) posta (1) potter (1) pszichósok (3) rablás (1) régi (1) régiség (1) reménytelenszerelem (1) rendőrök (1) sár (1) smink (1) statisztika (3) sütemény (1) számítógép (2) szeged (2) szerelem (13) szex (1) szoptatás (1) szülők (1) tábor (3) tanulás (1) tejbegríz (1) telefon (1) teleport (1) tévé (1) tisza (1) török (1) torta (1) történések (2) túra (1) u2 (1) ugrabugra (1) ünnep (1) úszás (3) utazás (3) vacsora (1) valószerű (1) város (1) várvédés (1) vége (1) vers (1) verseskönyv (1) vetélkedő (2) vicces (1) villamos (2) virág (3) vizsgák (6) you (1) zuhanás (2) Címkefelhő

2008.06.03. 21:53 Nightm@re

pöszichó-program (me' mé' ne)

Ma délután aludtam - mer' mér' ne, nem mintha akartam volna - s álmot láttam vala (többek között). Amelyből a következő részleteket bírom rekonstruálni:

Először valami előadáson voltunk (nem fejedelmi a többes, legtöbb álmomban érzem, hogy van velem valaki, még ha nem is tudom, vagy törődöm vele, hogy ki) egy alacsony, kupolás teremben, ami kör alakú volt, és a fal, de lehet, hogy a megvilágítás is királykék (kicsit planetárium-fíling, de azé mégse). Az előadásra nem nagyon figyeltem, de rémlik kedvenc Kockafej oktatónk, mint előadó, meg még egyéb híres emberkék is előadtak röviden (de durván híresek! Tommy Lee Jones pl. - nem, gőzöm sincs, mit keresett ott :P). És ott volt Almi pajtás is (remélem, nem gond, ha a fedőneved használom XD), és furcsamód a terem leghátsó részében elég régi (olyan "közhasználatra"-típusú) számítógépek voltak, és mi számítógépeztünk, nem törődve olyan apróságokkal, hogy lehet-e, illik-e. :P Azaz én lehet, hogy nem is, mert mintha nem tudtam volna elndönteni, akarjak-é.

Aztán a koleszban termettünk hirtelen, ahol a szoba úgy volt rendezve, mint eredetileg (az összes ágy egymással párhuzamosan), és nagyobb is volt a szoba, valamint az ágyam helyzete bizonytalan volt (vagy egyszer odébb volt, máskor meg nem; vagy csak azt hittem álmomban, hogy odébb van; vagy mindkettő). Különösképpen ott is volt egy batár asztali kompjúter, az ágyam mellett, de hogy min állt, azt nem tudom. Bele akartam csatlakoztatni szobatársnőm netkábelét, de nagyon nem  helyen kerestem a csatlakozót :P [ez a visszatérő elem látensen - vagy manifeszt módon :P - a számítógépfüggőségemre utalhat, hehe].

Aztán valami tábor- vagy fesztiválféleségen voltunk, csomó ismeretlen ember - már Almi sem volt vélem, szipp -, de valahogy tudtam, hogy mind pöszichósok. Rém nagy bandába volt tömörülve a nép, és várták az instrukciót, nem tudom, kitől (álmomban se tudtam, az fix). Így utólag eléggé emlékeztet a BTK-s gólyatáborra, de itt mindenféle korú meg stílusú ember vala. Találkoztam Ádámmal, akiről amint megláttam, bevillant, hogy 'messter' fedőnéven tevékenykedik, amit eredetileg saját magamra találtam ki, de elismerem, hozzá jobban illik. XD Dumáltunk valamit, de már nem tudom, mit, pedig vicces volt (rohadt késleltetett felidézés!), aztán lemaradtam valamiről, meg nem is figyeltem, és nem voltam tisztában vele, mi a feladat, de becsatlakoztam egy csapat ember közé, akik valamiféle járműbe szálltak befelé. Eleinte autónak tűnt, bár elég speckós volt és a teteje mintha nyitott lett volna, de lehet, hogy üvegteteje volt. Már menet közben volt, én meg egy másik lány nemigen fértünk be, de ő nem zavartatta magát, a jármű épp felemelkedett a levegőbe, és a lány elkapott valami fogantyút az alján, és ott lógott, én meg követtem a példáját, egy másik fogantyú is lévén ott, bár tartottam tőle, hogy nem fogom sokáig bírni a kapaszkodva lógaszkodást. De kiderült, hogy nem is mentünk sokat a cuccal, legalábbis nem sokáig, és a csaj fogantyúja elengedte az "anyahajót" és ilyen ejtőernyőszerűen lassította a földetérését, de valahogy még mindig hozzá volt csatlakozva a járműhöz. Az enyém is így kezdte, csak az levált a járműről; asszem, én csináltam vele valamit, de mintha kicsit selejt is lett volna. :P Így aztán távolabb értem földet, és el is vesztettem a bandát, persze, meg ismét lemaradtam a parancsosztásról. Láttam, hogy sátrak voltak mindenfelé, ilyen zöld katonai sátrak, csak nem olyan nagyok és nem annyira elnyűttek. Csoportokban táboroztak le a népek, és én úgy képzeltem, minden csoportnak van valami feje, aki irányítja a többit. Kinéztem két ilyen ikreknek kinéző csajt (bár felvillant előttem a lehetőség, hogy csak nagyon hasonlítanak; sokszor van, hogy eleinte keverem az ilyen emberkéket), megkérdvén, nem-e lehetnék-e a csapatukban, erre lazán kiröhögtek, hogy nekik mindegy, mert ez úgy van, hogy ők egyszerűen csak más feladatot kaptak, valamit majd csinálni fognak, mi többiek meg eldönthetjük, hogy köréjük tömörülünk-e avagy hova, és majd az ő cselekvésüktől fog valahogyan függeni, hogy mit kell tennünk. Őszintén reméltem, hogy engem nem jelöltek ki véletlen ilyen 'kiválasztottnak', mert nemigen szeressem, ha mások dolgai tőlem függnek, mindazonáltal lehetségesnek tűnt, mivel nem voltam ott, mikor megmondták, ki mit tegyen (egyébként amit a két léány elmondott, nem emlékszem, hogy megfogalmazták volna, inkább éreztem, mint hallottam és feldolgoztam az infót).

Nah, kábé ennyi. XD

2 komment

Címkék: számítógép tábor pszichósok


A bejegyzés trackback címe:

https://almoskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr67502185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almi 2008.06.03. 22:15:57

Tök jó hogy írtál! Tetszik az álom is. A sok pszichóssal azért félelmetes lehetett együtt. Az meg valami elfojtott vágy lehet hogy KF tanárúr előadása közben számítógépezzünk:D:D:D

zsókalyány · http://shadowfairy.blogol.hu 2008.06.03. 22:27:18

Hihi, nekem az autón lügaszkodás és onnan való leválás tetszik nagyon. Klafa kis álom. Én megragadtam a díp szlíp és a nememlékszemráhogymitálmodtam szörnyű gödrében. Ha kimászotam írok!
süti beállítások módosítása